Tuesday, 20 September 2016

HBP ORIENTATION WEEK

 
Alhamdulillah hari ini aku berjaya submit project first for studio class sharp 9.00 am. You know what just doing that sculpture make me like no idea how to describe about me in abstract sculpture. haha. macam nak kering idea dah dekat kepala otak macam mana nak buat. haha takdaklah menipu. actually ada ja idea tapi takut tak tepati piawaian jer. Then nak buat sculpture tu pakai clay ya Allah punya susah nak bentuk sebab hard sangat. Nasib baik idea nak guna air tu muncul. haha. Last-last siap jugak sculpture tu. Okay then lepas settle submit and berjaya dicop submit oleh Mr. Jestin, kami dikehendaki berkumpul untuk memulakan hari orentasi school kami iaitu HBP atau nama penuh, Housing, Building and Planning atau nama famous Hantu Balik Pagi. Hahaha.
So, harini kami dapat baju, batch, kad for orientation  and kami jugak dibahagikan kepada 12 group mengikut senarai nama. Dalam satu kumpulan kami campur² major/course la untuk saling mengenali teamwork kami. Sepanjang orentasi ni kami kena stay dalam group dan buat segala aktiviti, games dan performance mengikut group masing-masing. So, my group is number 5 dan diberi nama TEEN TITANS. Siap ada cheers lagi haaa. hahaha. sebab semua sporting. yang penting enjoy je life kat universiti ni. Kita kena jadi aktif dan berani. Tak boleh nak malu² taik kucing or whateverlah. Bak kata senior student HBP ni semua orang tak normal. haha. Kami dijaga oleh faci-faci yang sporting daripada student HBP tahun 2. 
So, untuk hari first ni kami just main ice breaker selepas perasmian orientation week then pada sebelah petang kami just dengar sir Azlan talk pasal stewardship. Lepas 4.30 petang tu masing-masing dah boleh balik. Yang penting aku nak singgah Subaidah sebab rehat tak sempat makan nasi. haha. masa tu pack sangat. sempat sembahyang zohor je. Untuk esok dan seterusnya orentasi kami akan bermula jam 5 petang sebab kelas akan ada macam biasa. Minggu ni memang pack sikitlah jadual. So kena handle masa tu betul² dan minggu ni jugak penting untuk penghantaran surat perjanjian pinjaman PTPTN. Hopefully semuanya dipermudahkan Allah. Thats all, tq for reading 😊

kami stay dalam group untuk main ice breaker for slot pertama.

actually game ni cancel sebab hujan. tukar plan game lain tapi still tujuan yang sama.

so this TEEN TITANS!!

Muka-muka faci yang sporting dan ceria.

this our main logo for orientation week ni. dekat batch, baju, kad semua ada logo ni. ni just model untuk perasmian acara.

so this our studio. semua orang ready nak submit dah. haha. my sculpture? no need to show laaa. haha

No comments: